5 Jan 2012

Ne tako kratka crtica o Dininoj ljubavi

Dino bi svaki dan dolazio sa posla, ručao, kunjao sat, dva, a onda ustao do frižidera i donio sebi pivo. Nije bio jedan od onih vječito napaćenih ljudi, ali nije mogao da ne misli kako je njegov život postao sapunica. Znao je on da u paralelnom svijetu niko ne sjedi ispred TV-a i ne sekira se nad njegovom sudbinom, koja i nije bila tužna, ali jebiga, bila je njegova, pa je njemu bila tužna. Dino je već godinama volio Aidu. Ono, baš volio. Nije sad zbog nje stavljao kurac na čekanje, ali jeste srce. I kad bi razmišljao uz tu pivu, to je uvijek bilo nedvojbeno gore. Možda bi mu se nekad i dva dobra sastavila, da nije bio ćorav pored zdravih očiju i gajio nadu da će ona jednom doći tobe. Aida je bila cura prosječne pameti i izgleda. Imala je solidan smisao za humor i usuštini bila dobra osoba. Nije idealizovao nju, koliko njen odnos prema njemu. Svi su mu govorili ili da joj kaže ili da je se kani više. Godine prolaze, a od nje ništa. Nije se smatrao pičkicom, iako je ustvari to bio. Odlučio je biti suptilan, ali ni to nije pilo vode. Svaki njegov dugo planirani, romantični gest, Aida bi uredno iskulirala. Što se više povlačila, on je više navaljivao. Čuo je Dino da od nameta nema selameta, ali je isto tako čuo i da treba biti uporan i čvrsto vjerovao da Aidu samo treba ubijediti u njegovu iskrenu ljubav. Daleko od toga da je on u glavi imao neki manijakalni nastup, ipak je u jednom trenutku situacija dobila dobre osnove za Cave-ove "Murder Ballads", a isprepadana Aida vrisnula da voli nekog drugog i da za ovog života mu nikad  neće moći uzvratiti ljubav. Rekla mu je ona svašta tu noć. Prijetila rođacima i policijom, ali on zna da je to iz nje govorio isključivo strah. Možda je zaista bio prenaglio. Možda joj nije trebao reći da je kurveština koja ga godinama vuče za nos. Nije bila to. On je samo bio ljut. Nije očekivao takav rasplet. To je sve.
I tako Dino dolazi kući sa posla, ruča, kunja sat, dva. Ustane do frižidera, donese sebi pivo i razmišlja o svom životu.
U paralelnom svijetu, Pata je je opalila dlanom po koljenu, uprla kažiprst u TV i rekla sestri: "Jesam ti ja rekla da je Aida lezbača?".

12 comments:

  1. Ko je tebe zaprosio? :~)

    ReplyDelete
  2. Ma nema hajra od Aidaa (ovo a s akcentom za dugo a čitati). Sve su one na svoju ruku. :-)

    ReplyDelete
  3. c: rehabilitacioni centar. but I said no, no, no.
    ž: ja opet mislim da nema hajra od dina. sa aidama znam.

    ReplyDelete
  4. ok, al' ko ce otic na pivu kod dine i rec' mu? pik ja ne

    ReplyDelete
  5. Jooooj sita sam tih Dina, njima je ba mrsko sve.

    ReplyDelete
  6. b: ima dva mjeseca. ali kuri tebe bolac što ti je s'stra pod opsadom. :P
    o: aida mu je već rekla. a dino se ibreti. šta će?!
    k: ovo je baš taj. sve mu mrsko. to su ljudi koji nemaju osmijeh. ako mu je to mrsko, odmah znaš na čemu si. i meni je dosta toga mrsko, ali kamoooon. :kaladont smajl:

    ReplyDelete
  7. Dino je u ovom svijetu pedercina.

    :)

    ReplyDelete
  8. "Nije sad zbog nje stavljao kurac na čekanje, ali jeste srce."

    ah, ah ...
    :)

    ReplyDelete
  9. i: možda latentna.
    uS: :))
    u: izmamila sam komentar od tebe. lajk in di old dejz. :D

    ReplyDelete